(video) Redactorii Sursata.ro pe urmele raclei Sfinței Mucenițe Filoteia!

UPDATE, 22 aprilie, ora 16:00

Redactorii Sursata.ro au fost, astăzi, pe urmele convoiului cu racla Sfinței Muceniță Filoteia care a străbătut Argeșul în lung și lat pentru a-i binecuvânta pe argeșeni.

Imaginile de mai jos au fost surprinse în localitățile Albota și Costești.

UPDATE, 22 aprilie:

Sfânta Muceniță Filoteia a ajuns, astăzi, prin municipiile și orașele din  Argeș. Conform arhivei arhiepiscopiei, de-a lungul istoriei, moaștele Sfintei Filoteia au fost aduse în localitățile unde oamenii aveau nevoie de atingerea divină pentru suportul spiritual în vindecarea bolilor.

Așa s-a întâmplat și astăzi, când Sfânta Muceniță Filoteia a fost adusă în pelerinaj pentru a alina suferințele celor bolnavi în vreme de pandemie.

Procesiunea a început în fața Catedralei Meșterului Manole din Curtea de Argeș, acolo unde  înalt preasfintitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a rostit o rugăciune, îndemnân totodată ca populația să urmărească slujba din interiorul locuințelor sau de la locul de muncă, respectând în tocmai restricțiile din această perioadă.

În curtea spitalului din Curtea de Argeș și cel din Pitești, cadrele medicale au au ieșit să se închine în fața raclei cu moaștele sfintei.

În total, în cursul zilei, convoiul a străbătut 200 de km prin tot Argeșul, Calinic rugându-se pe tot drumul pentru sănătatea românilor.
 

 

Reprezentanții biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au facut un anunț prin care toți credincioșii sunt informați ca miercuri, 22 aprilie 2020, moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, vor fi purtate într-o deplasare specială prin municipiile și orașele din cuprinsul Județului Argeș.

Mașina care va purta moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, va trece prin fața bisericilor centrale și a spitalelor din municipii și orașe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19.

Credincioşii sunt îndemnați și rugați, să urmărească procesiunea de la fereastră, de la balconul locuinței, sau de la locul de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricțiile legale din această perioadă.

Racla cu Sfintele moaşte va pleca de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, în jurul orei 09:00, după ce Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, va rosti Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei și Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filoteia.