Depistarea cancerului de col uterin: Testare gratuită într-o localitate din Argeș

Proiect important pentru sănătatea femeilor din Argeș. Startul se dă în localitatea Bughea de Sus. Inițiatorii proiectului vizează 170.000 de femei din regiunea Sud-Muntenia, provenind mai ales din grupuri vulnerabile. 

Unul dintre motivele pentru care femeile evită sau amână să meargă la controalele medicale periodice este frica de a primi un diagnostic oncologic. Ceea ce e foarte important de știut, pentru a înlătura această teamă, este faptul că orice afecțiune depistată în stadiu incipient este vindecabilă. 
Cele două teste ginecologice: Papanicolau și HPV, care ne ajută să prevenim apariția cancerului de col uterin și să ne păstrăm sănătatea, necesită câteva informații și minime pregătiri înainte de recoltare, pentru ca rezultatul sa fie unul relevant.

Astfel, femeile între 24 şi 64 de ani din comuna Bughea de Sus care doresc să beneficieze de testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, se pot programa la numărul de telefon 0742 202 905 (Marius Liţă, coordonator judeţean al proiectului) sau pe site-ul dedicat potisaprevii.eu