Demonstrație de forță pe tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești

Pasionații de infrastructură au surprins săptămâna aceasta o adevarată demonstrație de forță pe tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford. Într-un video cu lotul 2, cuprins între Piatra Olt și Valea Mare, se observă zeci de basculante UMB, unele parcate și altele aliniate în șir indian pentru a intra sau ieși de pe șantier.

După ce a terminat mai bine de jumătate din lucrările de pe tronsonul 2 din Autostrada Ford, cel mai puternic constructor român de autostrăzi se pregătește de finalul sezonului pe acest șantier. 
Grupul UMB construiește loturile 1 și 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești. De asemenea, companiile lui Umbrărescu au câștigat licitațiile și pentru tronsoanele 3 și 4 din această șosea de mare viteză.

Mai mult, constructorul român a rămas câștigător pe tronsoanele 3 și 4 în urma soluționării contestațiilor la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Mai departe, în urma deciziilor Curții de Apel București, grupul UMB a rămas câștigător doar pe tronsonul 3. Pentru tronsonul 4, instanța a admis contestațiile unor constructori din alte țări și a dispus reevaluarea ofertelor. Rămâne de văzut care va fi deznodământul privind tronsonul 4, însă pentru restul tronsoanelor contractate și aflate în execuție există șanse să fie finalizate în doi – trei ani. 

Primul care ar putea fi gata ar fi chiar tronsonul 2, termenul de finalizare pentru acesta fiind ultimul trimestru al anului viitor, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumul Expres Craiova - Pitești va avea la final o lungime de aproximativ 121 km, 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.


Sursa: economica.net