Demisie în Grupul Renault! Ce se întâmplă cu uzina Dacia

Directorul de performanţă al Renault, Stefan Mueller, va demisiona din cadrul companiei, făcând astfel loc pentru ca Thierry Bollore, candidatul rival, să fie desemnat al doilea om la conducerea producătorului auto şi eventual succesor al directorului general Carlos Ghosn.

Potrivit Reuters, Thierry Bollore, în prezent director de competitivitate al Renault, concura cu Mueller pentru a promova în funcţia de director operaţional, în procesul de succesiune care este în derulare la Renault. Plecarea directorului de performanţă a fost stabilită săptămâna aceasta.

Stefan Mueller, născut în Germania, a fost director în cadrul BMW şi lucrează la Renault din 2012.

De asemenea, potrivit Agerpres, în publicația Le Figaro s-a anunțat că în 15 februarie Consiliul de Administraţie al Renault va propune reînnoirea mandatului preşedintelui director general, Carlos Ghosn, pentru ca acesta să poată negocia un nou acord cu partenerii Nissan şi Mitsubishi, şi numirea unui nou director operaţional, care va fi subordonat direct lui Ghosn, şi care va fi selectat din interiorul companiei.
"Potrivit surselor, administratorii şi principalii acţionari de la Renault, în primul rând statul francez, vor propune ca mandatul lui Carlos Ghosn să fie reînnoit. Toţi s-au înţeles asupra unei foi de drum care are o singură prioritate: perpetuarea alianţei", scrie Le Figaro.

Activitatea uzinei Dacia se va desfășura în continuare în aceleași condiții, neexistând informații cu privire la schimbări majore în contextul acesta. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.