Deși interzis, un argeșean a ținut la tradiție, dar s-a ales cu amendă!

Aproape 1.300 de persoane au fost verificate de polițiști în cadrul activităților din ultimele 24 de ore, în privința respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Covid-19 în România - Rata de îmbolnăvire din ultimele 24 de ore este de 32,65%

    
În ziua precedentă au fost organizate 37 de acțiuni punctuale(din care 34 de acțiuni independente ale polițiștilor, 1 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală și 2 cu lucrători I.J.J. Argeș), fiind vizate, cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun. 

Polițiștii au verificat, în total, 1.267 persoane, iar dintre acestea, 889 în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 394 de autovehicule au fost verificate, din care 116  mijloace de transport în comun. De asemenea, 120 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

CITEȘTE ȘI ... (video) Explozie într-un bloc din Pitești!

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 58.600 de lei, 213 dintre acestea, în valoare totală de 31.600 de lei, fiind aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție. 

CITEȘTE ȘI ... Argeș: Vaccinul antigripal a sosit!


Ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe raza localității Vlădești se afla în desfășurare un eveniment privat, la care participau aproximativ 40 de persoane.
Organizatorul evenimentului, un bărbat de 37 de ani, dar și administratorul localului, un bărbat de 29 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată au fost luate măsuri de intrare în legalitate, prin sistarea evenimentului, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

CITEȘTE ȘI ... Accident mortal în Ungheni! Un bătrân - lovit de o mașină - a pierit


Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat au depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Bogați, care nu a respectat prevederile Hotărârii C.J.S.U. nr. 48/19.10.2020, prin care se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment de tipul ,,Focul lui Sumedru”, organizând, în spațiul public, în apropierea locuinței, o astfel de activitate.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... Precizări ca la proști! Ai voie să mănânci și să fumezi fără mască!

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat, în urma unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, petrecut pe D.J. 703 A, pe raza localității Cotmeana, un bărbat de 29 de ani, din Cotmeana, care  a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Educației: Anul acesta s-ar putea renunța la teze

Tot duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, o tânără de 20 de ani, care nu a fost găsită la adresa de izolare declarată, din localitatea Tigveni, în momentul efectuării verificărilor de către polițiști. Situația a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.


”Polițiștii vor fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.”, transmit oamenii legii.