Declarație pe proprie răspundere pentru părinți, dacă vor să își trimită copiii la școală !

Declarația pe propria răspundere revine în actualitate. Părinții care își duc copii la școală vor trebui din toamnă să completeze o declarație pe propria răspundere, cu consecințe penale, la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar.

Declarația pe propria răspundere condiționeaza primirea copilului în colectivitate

Părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul oficial un draft al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, pe timpul pandemiei Covid-19.

În Declarația pe propria răspundere, părinții sunt obligați să confirme că elevul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, că nu a fost diagnosticat cu Covid-19 și că nu a intrat în contact cu persoană testată pozitiv pentru coronavirus.

Copiii cu simptome nu au voie la școală

De asemenea, părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios: febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

Mai mult, părinții trebuie să confirme și dacă pe perioada suspendării cursurilor școlare copilul a avut o problemă de sănătate.

În cazul în care copilul a avut probleme de sănătate, părinții sunt obligați să anexeze declarației pe propria răspundere o copie a documentelor medicale: scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital.

 

Sursa: observatornews.ro