Decizii importante în CEX PSD! Ce transmite Șerban Valeca

Joi, 13 iunie, Comitetul Executiv al PSD s-a reunit pentru a discuta, în principal, despre pregătirile pentru Congresul din 29 iunie, dar și despre moțiunea de cenzură.

Astfel, în urma discuțiilor, s-a respins categoric varianta amânării congresului social-democraţilor programat pentru 29 iunie. În ziua Congresului se va vota un nou statut și vor fi aleși președintele PSD, președintele executiv și secretarul general. 

„Competitia internă este deschisă, candidatii își pot depune dosarele până pe 24 iunie. Candidatii au nevoie doar de sustinerea organizatiei judetene/sector de unde provin”, transmite Șerban Valeca, președintele PSD Argeș și vicepreşedinte al Senatului României.

Cu aceasta ocazie au fost înființate 4 grupuri de lucru.
1.Pentru organizarea Congresului
2.Pentru modificarea statutului PSD
3.Privind orientarea politică
4.Pentru modificarea programului de guvernare 

Grupurile de lucru vor primi și propunerile din teritoriu în vederea întocmirii documentelor Congresului. Șerban Valeca anunță că va prezenta 3 propuneri pe care le consideră necesare a fi cuprinse într-o formă sau alta în documentele politice.

Acestea sunt:

”1. Proiect de coeziune sociala: Elaborarea, in vederea aplicării Strategiei de Dezvoltare Economica si Sociala a României pe termen lung - urmărește crearea unui cadru instituțional de dezbatere pentru demararea de masuri active pentru menținerea unei stabilități si o creștere economica pe termen lung precum si pentru asigurarea unei coerente a proiectelor după fiecare schimbare de Guvern.

2. Înfiintarea prin lege a „Colegiului Consultativ” al Ministerului Educatiei format din reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor si mediului educational (preuniversitar si universitar) pentru racordarea atat de necesara a curriculei la nevoile mediului economic in vederea cresterii absorbtiei absolventilor pe piata muncii pe de o parte precum si cresterea productivitatii pe de alta parte. 

3. Elaborarea unui Plan de Dezvoltare Industriala in Romania pentru: „Industria 4.0” sau a 4-a revolutie industriala.”


În privința alegerii candidatului la prezidențiale, PSD a decis să se organizeze un al doilea Congres, către sfârsitul lunii iulie.

PSD anunță ca va participa la votul moțiunii de cenzură, în sensul că va asigura prezența/cvorumul.

„Recomandarea politică este ca niciunul dintre parlamentarii PSD să nu participe la vot. Fiecare senator și deputat PSD are datoria politică și responsabilitatea de a-și susține propriul guvern în urma încrederii cu care a fost învestit de oameni la alegerile parlamentare”, completează președintele Șerban Valeca.