Poștașii vor livra pensiile celor aflați în carantină cu măști, mănuși și ochelari de protecție

UPDATE, ora 21:00

Poșta Română a transmis un comunicat în care precizează că a primit de la Ministerul Sănătății instrucțiuni în legătură cu modul de livrare a pensiilor și alocațiilor către persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.

„Ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa.
Reamintim că suntem în contact permanent cu autorităţile locale abilitate şi cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi menţionăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat şi nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu işi primească drepturile cuvenite.
Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”, se arată în comunicatul Poștei Române.

 

Astăzi, directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, a transmis la nivelul oficiilor poștale o circulară prin care solicită poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului.

 

 

Informațiile au fost diseminate la nivel național, pe sursa Știripesurse.

CITEȘTE ȘI ... Al doilea român vindecat de Coronavirus!


Contactată de redactorii Sursata.ro, Aida Enache, directorul Casei de Pensii Argeș, a declarat că, la acest moment, sistemul de pensii funcționează normal în județul nostru și că nu este la curent cu o astfel de circulară.