Decizie pe județ. Cum vor merge elevii la școală de luni | Sursa Ta

Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș s-a reunit, astăzi, în urma ședinței fiind decisă soarta elevilor care încep online sau fizic.

Reamintim că, de miercuri, grădinițele și scolile s-au redeschis. Elevii din ani terminali vor reveni la școală de luni, 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

CITEȘTE ȘI ... Ursul a atacat în Stoenești. Gospodăria se afla în centrul comunei

 

Care sunt scenariile

 

Scenariul 1 (verde) - Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

- participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.


Scenariul 2 (galben) - Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori 

- activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

 

Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Valea Iașului, Morărești, Lerești, Cepari, Ciofrângeni, Cotmeana, Mărăcineni, Leordeni, Albeștii de Argeș, Tigveni, Suseni, Bradu, Municipiul Curtea de Argeș, Municipiul Câmpulung, Oarja, Căldăraru, Municipiul Pitești, Sălătrucu, oraș Topoloveni, Căteasca, Boteni, Țițești, Domnești, Bughea de Jos, Vlădești, Moșoaia, Priboieni, Bascov.

 

În toate celelalte localități din județul Argeș, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.