Decizie în Argeș: Fără coșuri de cumpărături de mână în magazine!

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi cu reprezentanții supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din județ, în încercarea de a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus. La întâlnire au participat și reprezentanți ai DSP Argeș, ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Argeș. 

CITEȘTE ȘI ... De frica COVID-ului, Spitalul Județean se reorganizează!

Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.  

CITEȘTE ȘI ... Permise Pitești: Nu vor mai fi emise bonuri de ordine!

De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic.  În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară- în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin.  În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe,  în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas. 

CITEȘTE ȘI ... Bestie cu chip de om! Arestat - A violat o fetiță

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile). Prefectul județului Argeș a stabilit cu reprezentanții supermarketurilor și ai centrelor comerciale să rămână în legătură în continuare și să caute, împreună, noi soluții pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

CITEȘTE ȘI ... Incidența cazurilor de Covid-19, în creştere în Argeș! Vezi situația!

În același timp, prefectul Emanuel Soare le recomandă argeșenilor să nu meargă la cumpărături însoțiți de mai mulți membri ai familiei, să evite orele aglomerate și să-și limiteze timpul petrecut în magazin.