De mâine! Masca obligatorie în Argeș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat azi, 14 mai, hotărârea cu numărul 17, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, după expirarea stării de urgență instituită pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI ... Atenție!!! Metoda ”Accidentul” lovește din nou - Argeșeni reținuți

Astfel, începând de mâine, în Argeș se instituie obligativitatea purtării de către cetățeni a măștii de protecție și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoanele aflate în spațiile publice închise, spațiile comerciale și mijloacele de transport în comun.

Operatorii de transport public, de comun acord cu autoritatea contractantă, vor modifica graficul de circulație precum și numărul de autovehicule de transport puse în trafic în scopul evitării aglomerării acestora și minimizării contactului dintre călători. Va fi interzis accesul călătorilor care nu folosesc mască de protecție în mijloacele de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... Argeșenii vindecați de COVID au donat plasmă pentru cei în stare gravă!

Administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul și a căror activitate va fi reluată sau nu a fost suspendată potrivit Ordonanței militare nr.2/21.03.2020 vor proceda la monitorizarea/limitarea accesului persoanelor în spațiile destinate comerțului. Astfel, vor fi asigurate măsurile de conduită socială și prevenție: evitarea aglomerării, păstrarea distanței de cel putin 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.

CITEȘTE ȘI ... Dai de permis? Anunț important privind proba practică!

Dispozițiile hotărârii își încetează aplicabilitatea la data adoptării altor reglementări în materie la nivel național.

 

Anunțul S.C. PUBLITRANS 2000 S.A

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. anunță, în contextul ridicării restricțiilor de circulație pentru cetățeni, suplimentarea capacității de transport cu 7 autobuze, astfel încât fiecare linie de transport va beneficia de un număr mai mare de autobuze aflate în circulaţie. 
Pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii virusului COVID-19, călătorii vor trebui să respecte o serie de reguli, în conformitate cu recomandările transmise de către autorități. 


Astfel, urcarea în autobuz va fi condiţionată de purtarea măştii de protecţie.


Respectarea regulilor de distanţare, respectiv păstrarea unei distanţe de 1 metru în autobuz, în staţiile de parcurs şi la punctele de vânzare, este deosebit de importantă. 

CITEȘTE ȘI ... Parlamentul a decis ca alegerile locale să aibă loc în cel mult şase luni după starea de alertă


Scaunele care vor putea fi utilizate vor fi marcate cu verde, iar călătorii vor fi rugaţi să ocupe numai aceste locuri. Totodată, va trebui evitată aglomerarea autobuzului, întrucât capacitatea maximă de transport va fi de 50 de persoane.

CITEȘTE ȘI ... Alimentele s-au scumpit dar rata anuală a inflaţiei a scăzut


Va fi eliminată restricţia accesului în autobuz pe uşa din faţă a acestuia.

CITEȘTE ȘI ... Gondola Sinaia se redeschide. Reguli de utilizare!


În perioada următoare, în interiorul mijloacelor de transport se vor lipi afişe care conţin noul set de reguli ce trebuie respectate în utilizarea serviciului de transport public local şi stickere care vor marca scaunele pe care călătorii au voie să se aşeze.