De luni: Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni!

Primăria Mioveni anunță că în perioada 6-13 mai, în oraș se vor efectua servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pe domeniul public, în scări de bloc, gospodării individuale şi clădiri ale instituţiilor publice şi de învăţământ.

CITEȘTE ȘI ... Pericol ignorat de turiști! O familie de urşi s-a mutat lângă barajul Vidraru

Primăria face apel către cetățeni, asociații de locatari sau proprietari, agenți economici și instituții publice să permită accesul agenților DDD pe proprietăți (în perioada 6-8 mai), iar către proprietarii de gospodării, în perioada 8-11 mai. De asemenea, locuitorii orașului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii și animalele de companie pentru a nu intra în raza de acțiune a aparatelor, deoarece contactul repetat și prelungit al substanțelor toxice folosite cu pielea și ochii poate cauza iritații.


MĂSURI DE PRIM AJUTOR ÎN CAZ DE:

– inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt;
– contact cu pielea: se va spăla din abundenţă imediat şi cu atenţie cu apă şi săpun;
– contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puţin 15 minute;
– înghiţire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.

În toate situaţiile se va consulta medicul.


RECOMANDĂRI:
– timp de 2 ore după efectuarea tratamentelor de dezinsecţie să nu circulaţi pe scara blocului;
– după 2 ore de la efectuarea tratamentelor se va aerisi toată zona tratată timp de minimum 2 ore;
– persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice sunt rugate să se deplaseze pe domeniul public doar după 4 ore de la efectuarea tratamentelor;
– în cazul în care sesizaţi miros specific de substanţă este recomandată aerisirea imediată a încăperii.


Apicultorii sunt atenţionaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În caz contrar, Primăria Oraşului Mioveni şi SC Coral Impex SRL (firma care desfăşoară acţiunea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare) sunt absolvite de orice responsabilitate. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior.