De la Golești, Flacăra Centenarului plecă spre Iași

Mâine, ora 9.00, la Muzeul Golești, la ceremonia de transmitere a Flăcării Centenarului către Asociația Comunelor din România, prin președintele ACoR, Emil Drăghici.
 
De la Golești, Flacăra Centenarului va pleca spre Iași, un gest simbolic ce va fi realizat de Asociația Comunelor din România, urmând a fi depusă în aceeași zi în mai multe localități din țară, pe traseul Argeș - Iași.
 
Muzeul Golești a fost ales ca loc de aprindere a Flăcării Centenarului, în data de 23 ianuarie, argumentele ținând atât de rolul familiei Golescu în istoria României, cât și de faptul că în acest muzeu se găsește tronul pe care au stat Regii României, precum și biroul lui Carol I și o caleașcă aparținând Casei Regale.
Totodată, la 9 mai 1866, Carol I a ajuns la moșia Goleştilor, după 24 de ore de călătorie neîntreruptă. Primul său loc de odihnă pe pământ românesc a fost în Argeș, la Conacul Goleștilor. De altfel, aici a și semnat primul act oficial în calitate de şef al statului român, un act de grațiere.
La eveniment vor participa delegația ACoR, acad. Răzvan Theodorescu - vicepreședintele Academiei Române, regizorul Șerban Marinescu – președintele Dacin Sara, realizatoarea tv Lucia Hossu Longin, jurnalistul Bogdan Ficeac, primari argeșeni, consilieri județeni, precum și alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.


Programul evenimentului:
 
Ora 08.30 - 09.00: Primirea invitaților, la Conacul Goleștilor
Ora 09.00 - 09.05: Deschiderea evenimentului. Intonarea Imnului Național al României
Ora 09.05 - 09.10: Însemnătatea Centenarului Marii Uniri
Ora 09.10 – 09.15: Transmiterea Flăcării Centenarului către delegația ACoR
Ora 09.15 - 09.45: Alocuțiuni                             
Ora 09.45: Moment artistic susținut de Corul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (A.S.C.O.R.) Iași