De la Carnagie Hall la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 13 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un pagini muzicale semnate de Schumann și Beethoven. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Gaejun Jeon, participă, ca solist, pianistul Sunghoon Simon Hwang, ambii din Coreea de Sud. În program: Robert Schumann - Concertul pentru pian și orchestră în la minor și Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 7 în La major, Apoteoza dansului.


Gaejun Jeon a absolvit Universitatea Națională Changwon (muzică clasică), Academia de Muzică „Gnesin” din Moscova (clarinet) și Conservatorul de Stat „Rachmaninov” din Rostov (dirijat). Profesor la Școala de Arte din Busan, dirijorul coreean este membru al orchestrei Kyungnam Pops, al cvintetului de suflători și al ansamblului „Tutti”, ambele din Changwon, al City Symphony Orchestra și al orchestrei Jinju Winds. De asemenea, este dirijor permanent al orchestrei Hamyang Dabyeot Youth Winds și al orchestrei Liceului Peniel din Busan. A fost invitat să dirijeze în Bulgaria și România, în afara Filarmonicii Pitești dirijând și la Filarmonica „Oltenia” din Craiova. 


Sunghoon Simon Hwang este unul dintre cei mai importanți pianiști ai generației sale. A cântat alături de orchestre importante, cum ar fi: Orchestra Simfonică Radio Praga, orchestra din Montbeliard, Filarmonica Janáček, Filarmonica Marchigiana, orchestra simfonică Sicilliana, orchestrele din San Remo, Taiwan, Seul, Busan. A susținut concerte camerale și simfonice apreciate atât de public, cât și de presa de specialitate, în special după debutul de la Carnagie Hall din New York. A câștigat peste 40 de premii internaționale și nouă premii speciale de interpretare la competiții prestigioase de pian. A studiat la Universitatea Națională de Arte din Seul, la Academia „Santa Cecilia” din Roma, la Ecole Normal de Musique din Paris și la Școala de Muzică din Hanovra. În prezent, este directorul artistic al mai multor competiții internaționale de pian online. A fost invitat ca membru al juriului în numeroase competiții de pian la Roma, Tokio și Barcelona. 


Cei doi invitați sunt în premieră la Filarmonica Pitești.