DE IARNĂ: 14 JUDEȚE DIN ROMÂNIA NU AU CONTRACT DE DESZĂPEZIRE!

DE IARNĂ: 14 JUDEȚE DIN ROMÂNIA NU AU CONTRACT DE DESZĂPEZIRE! Vezi care sunt județele cu probleme!

În 14 judeţe din România nu au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale, în timp ce în 27 de judeţe astfel de contracte au fost încheiate, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul de Interne. Arad, Constanța, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Vaslui și Vâlcea sunt județele în care procedurile de contractare nu sunt finalizate. MAI mai anunță că pentru execuţia lucrărilor de întreţinere a autostrăzilor pe timpul iernii sunt încheiate 8 contracte, iar alte 3 sunt în diverse stadii. 

“Referitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS şi VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. La nivelul drumurilor judeţene, activitatea s-a finalizat în 34 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti. În două judeţe (MH şi NT) sunt contracte valabile până la data de 31.12.2016 (începând cu data de 01.01.2017 contractele sunt în procedură de achiziţie), alte două judeţe (GR şi MS) au contracte încheiate pentru o parte din teritoriu (pentru diferenţă sunt în curs de atribuire), un judeţ (CT) asigură în regie proprie, iar două judeţe (AG şi PH) nu au încheiate contracte (procedurile de achiziţie sunt în diverse stadii)”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

“În ceea ce privește materialele antiderapante, s-au constituit următoarele stocuri: 142.244,98 tone sare, 4.880,16 tone clorură de calciu, 300.620,71 tone nisip și 486,5 tone de alte produse ecologice. De asemenea, sunt pregătite să intervină 13.704 utilaje”, mai arată MAI.


sursa: vocea.biz