De frica virusului, SIPA ”Muntenia” cere suspendarea simulărilor și aprovizionare școlilor

În contextul epidemiologic, Sindicatul Învățământ Preuniversitar Argeșean ”Muntenia” cere adoptarea unor măsuri speciale de prevenție în școlile din Argeș. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Cazul Daniel Chițoiu: Medicii de la Floreasca - suspectați de favorizarea ministrului!

De frica virusului care a măcinat Italia și care se apropie de țara noastră, reprezentanții SIPA Muntenia sunt de părere că suspendarea manifestărilor colective, cum ar fi serbările, cercurile, ședințele cu părinții, activitățile extrașcolare sau excursiile, ar fi utilă în prevenția transmiterii COVID-19. De asemenea, aceștia cer suspendarea simulărilor din luna martie și aprovizionarea unităților școlare cu săpun, prosoape de unică folosință, dezinfectanți, clor și măști.

CITEȘTE ȘI ... (video) Tragedie într-o familie din Albota. Soțul, mort - soția, cu accident vascular cerebral!


Epidemia de COVID-19 s-a extins și în Europa. Italia, țara unde trăiesc foarte mulți români, a devenit cel mai mare focar din Europa. Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. 11 orașe sunt în carantină, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.
Până la această oră, șase persoane au decedat după ce s-au infectat cu coronavirus, în Italia. Menționam că românii care se întorc din Italia din zonele afectate de coronavirus vor sta 14 zile în carantină.