De ce să instalați un aparat de aer condiționat în locuință?

Motive pentru a instala aer condiționat acasă sunt variate, dar, în principal, un asemenea echipament modern de climatizare ajută la răcirea aerului dintr-o incintă, mai ales pe vreme caniculară. 

Un asemenea echipament e folosit în egală măsură în imobilele particularilor, dar și în clădirile de birouri, magazine, unități medicale etc.

Pentru locuințele rezidențiale există în ofertele comercianților diverse modele de dimensiuni mai mici, pentru toate bugetele, de la cele mai reduse la cele substanțiale. Aparatele de aer conditionat Daikin, spre exemplu, sunt unele dintre cele mai vândute, deoarece se vând pe niște sume accesibile multor români.

Un aparat de aer condiționat modern este în egală măsură și un dezumidificator cu rol de a curăța atmosfera. În afară de această funcție, are și alte avantaje: elimină mirosurile și stopează proliferarea periculoasă a bacteriilor și virușilor ce pot fi sursa unor boli grave pentru oameni. 

Surprinzător poate pentru unii, actualele modele de climatizatoare se pot utiliza cu real succes nu doar pentru a răci aerul dintr-o cameră, dar și pentru a-l încălzi pe timp friguros!

Dacă se ține seama de condițiile climatice specifice zonei (munte, deal, câmpie, vale, depresiune, podiș), numărul persoanelor ce locuiesc statornic în locuință, numărul și suprafața camerelor, natura pereților, tipul de sol pe care s-a edificat construcția, un echipament de aer condiționat este o investiție absolut necesară, care se poate amortiza relativ ușor dacă este utilizată rațional. Oricum, trebuie să recunoaștem că nu se poate cuantifica prea ușor confortul termic, la fel cum nici nu se poate face alegerea ideală de către un novice cu sumare cunoștințe despre aceste aparate electrocasnice.

Cel mai bine ar fi ca să contactați mai întâi un profesionist dacă vreți să achiziționați un climatizator bun, deoarece el poate să facă o analiză termică a locației respective și să poată astfel determina care trebuie să fie puterea echipamentului ce trebuie instalat, respectând anumite reguli, unele dintre ele chiar stabilite prin lege în scopul asigurării siguranței utilizatorilor.

Dacă aparatul de aer condiționat nu este poziționat corect, unitatea internă și/sau cea externă se pot defecta grav. Unitatea ce se așează în interiorul locuinței va fi plasată pe un perete la minim 2 metri înălțime și departe de obstacole (piese de mobilier voluminoase), astfel încât să nu împiedice circulația liberă a fluxului de aer. 

Așa o să puteți să evitați anumite incidente nedorite. Prea des apar în ultima vreme incendii provocate de unele aparate de aer condiționat care au fost montate greșit de către persoane neavizate, fără ca să fie luate toate măsurile de prevenție necesare.

 

Unde se găsesc spre comercializare aparate aer condiționat bune?

Cel mai bun loc unde puteți căuta climatizatoare de calitate este pe net, în magazinele de specialitate.

Spre exemplu dacă vă doriți un climatizator Gree, de ce să plătiți mai scump pe el luându-l dintr-un magazin tradițional, când îl găsiți pe site-urile firmelor care sunt orientate spre vânzarea de asemenea echipamente și care vă pot oferi inclusiv facilitatea de a vă monta aparatul de aer condiționat gratuit, având echipe experimentate anume pregătite pentru oferirea de asemenea servicii clienților?

Dacă vă gândiți să vă achiziționați primul echipament de aer condiționat pentru locuință din viața dvs. sau să îl schimbați pe acela pe care s-a învechit, acum este cea mai bună perioadă din an când puteți face această achiziție. Prețurile sunt mai mici în anotimpurile răcoroase și, în plus, comercianții au și o mulțime de promoții specifice finalului de an. Ar fi trist ca să le ratați!