De ce este linoleumul pardoseala ideală pentru sălile de sport?

Amenajarea unei sali de sport, de stat sau particulara, in cadrul unei scoli, a unei asociatii sportive sau a unui club sportiv, necesita o atentie foarte mare. Cei responsabili de luarea unei asemenea decizii dificile trebuie sa puna in balanta toate optiunile pe care le au si sa tina cont de toate calitatile pe care pardoseala trebuie sa le indeplineasca. 

Varianta montarii unui linoleum pe pardoseala salii de sport este recomandata de catre specialisti, fiind usor de intretinut, durabila, suportand o activitate intensa si fiind usor de curatat cu produse simple, ieftine, care nu deranjeaza cu mirosul lor puternic. Concret, varianta unui linoleum sportiv este cea ideala, acesta fiind elastic, rezistent la impact si la forta de frecare, nu se deformeaza cu usurinta si poate fi spalat fara probleme.

 

 

 

Atributele linoleumului si de ce il fac acestea perfect pentru sali de sport


Pardoseala unei sali de sport, indiferent de scopul in care este folosita, trebuie sa indeplineasca toate conditiile de calitate. Aceasta pardoseala din linoleum sportiv este flexibila, elastica, durabila, suporta greutati mari, are un sistem anti-alunecare, nu poate fi arsa, este usor de intretinut, nu scartaie si, in plus, are un design unic, imbinari de diferite culori si disponibil in grosimi diferite. 

Linoleumul sportiv este exemplul cel mai bun de pardoseala ideala si sanatoasa pentru orice tip de sport de interior, reducand socurile la punctul de impact. Acesta este ideal si pentru locurile de joaca ale copiilor si ale sporturilor de impact redus. 

Este o optiune importanta pentru atunci cand este necesara amenajarea sau reamenajarea unui spatiu sportiv si este nevoie de o pardoseala rezistenta la trafic si ideala pentru mentinerea igienei si curateniei. 

Acest material are proprietati acustice, deoarece reduce stresul produs de zgomot, are proprietati conductive, antiderapante, reducand riscul de accidentare prin alunecare, dar si antibacteriene, conform normelor impuse in sistemul educational.

Linoleumul de calitate este foarte rezistent in timp, acesta comportandu-se foarte bine de-a lungul anilor, fiind rezistent la trafic intens si usor de curatat in mod periodic. In plus, aceasta varianta de pardoseala costa mult mai putin pe termen lung si nu este daunatoare utilizatorilor. 

Spre deosebire de o pardoseala din lemn, cea din linoleum nu necesita intretinere specializata, nu necesita raschetare, nu elimina vapori periculosi pentru sanatatea celor cu alergii.

Cei care nu stiu ce varianta sa aleaga intre linoleum si covor PVC pentru sala de sport pe care urmeaza sa o administreze, trebuie sa tina cont de unele criterii importante. In timp ce linoleumul este un produs natural, rezistent la uzura, usor de intretinut si de montat pe o suprafata perfect plana, o varianta ideala izolanta din punct de vedere fonic si termic, covorul PVC este durabil, usor de intretinut, insa nu are o suprafata antiaderenta.