DE AZI: Noile interdicții impuse de autorități în România


Așa cum vă anunțam marți seara, autoritățile române au adoptat noi interdicții în lupta răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul țării. Noile reguli intră în vigoare de astăzi.

Ministerul de Interne a anunțat că se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior. 

CITEȘTE ȘI ... Câteva mii de rromi se întorc în țară! 800 de mașini au pornit către România!

 

Totodată, se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

O altă măsură luată în baza instituirii stării de urgență, o reprezintă intrarea Poliției Locale în subordinea MAI. 

„Potrivit codului penal, săvârșirea unei infracțiuni profitând de situația prilejuită de starea de urgență reprezintă o circumstanță agravantă. În acest caz, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special, iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la 2 ani închisoare.


A fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică, la nivel național, și aici mă refer la poliție, jandarmerie și poliție de frontieră.


Dispozitivul de polițiști de frontieră este suplimentat și sunt înăsprite măsurile de verificare la frontieră, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră.


Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor și analiză a bazelor de date sunt subordonate operațional Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru creșterea capacității de verificare și scurtarea timpului de răspuns în cazul anchetelor epidemiologice”, a transmis ministrul de Interne Marcel Vela.

 

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, marți a fost ziua cu cele mai multe îmbolnăviri, de la începutul anului: 17.000 de teste au ieșit pozitive.

 

CITEȘTE ȘI ... Apelul unei infirmiere din Italia: „Situația e cât se poate de reală și de gravă. Oameni buni, stați acasă”