DE AZI! Noi reguli pentru etichetarea produselor

DE AZI! Noi reguli pentru etichetarea produselor

Începând de astăzi, noi reguli referitoare la etichetarea produselor alimentare, în conformitate cu dispozițiile europene, vor fi aplicate. Astfel, pe etichetele produselor vor fi prezentate și anumite informații nutriționale, precum valoarea energetică și cantitatea de grăsimi sau zaharuri. Mai mult decât atât, dispozițiile europene vizează și unitățile în care se prepară produsele alimentare destinate consumului direct. Mai exact, este vorba, în principiu, de restaurante, cantine, școli, spitale și societăți de catering.

Totodată, regulamentul prevede şi unele menţiuni obligatorii suplimentare în cazul anumitor tipuri sau categorii de produse alimentare.

CITEȘTE ȘI ... Anunț important de la ANAF

De exemplu, pentru băuturile cu conţinut ridicat de cafeină şi produsele alimentare cu adaos de cafeină, trebuie trecută menţiunea: "Conţinut ridicat de cafeină. Nu se recomandă pentru copii sau femeile însărcinate sau care alăptează". În ceea ce priveşte carnea congelată, preparatele din carne congelate şi produsele pescăreşti netransformate congelate, trebuie trecută data congelării sau data primei congelări (dacă produsele au fost congelate de mai multe ori).

Nu în ultimul rând, pentru carnea proaspătă provenită de la porcine, ovine, caprine şi păsări de curte, trebuie incluse obligatoriu informaţiile privind originea acesteia.

Sursa: avocat.net