De astăzi, românii se pot vaccina anti-Covid fără programare, doar cu buletinul | Sursa Ta

Începând de sâmbătă, 8 mai, vaccinarea fără programare va fi deschisă în toate centrele din țară, pe tot parcursul programului, pentru persoanele peste 60 de ani, și de la ora 14.00 pentru celelalte categorii, informează Comitetul Național de Vaccinare. Toţi cei programaţi prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Persoanele care doresc să primească serul împotriva COVID-19 se pot prezenta, începând de astăzi, direct în centrele de vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare în platformă. Timpul de aşteptare până la vaccinarea propriu-zisă depinde de capacitatea centrului ales de fiecare persoană.

CITEȘTE ȘI... CAS Argeș - concurs fără succes! Ambii candidați au fost respinși!

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), începând de sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se pot prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul orarului de funcţionare.

Toţi cei cu vârsta de până în 60 de ani care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14.00, fără programare.

"Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor", anunţă CNCAV într-un comunicat.

Totuşi, persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

De asemena, CNCAV reaminteşte că "pentru susținerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 – 11 mai, în șapte spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara se desfășoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care dorește să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer".

Sursa: observatornews.ro