Dănuţ Stroe:„Vreau ca până în 2024 să nu mai existe în Bradu străzi fără utilităţi sau neasfaltate”

Actualul primar al comunei Bradu, Dănuţ Stroe, şi-a anunţat candidatura pentru obţinerea unui nou mandat în fruntea administraţiei publice locale, în calitate de reprezentant al PSD. Acesta şi-a propus să continue proiectele începute şi cel mai ambiţios obiectiv al său este asfalt pe toate drumurile din localitate. Dar, mai are şi alte planuri, iar ducerea lor la îndeplinire nu depinde doar de el.


 Cum ați caracteriza, cu bune și cu rele, mandatul care se încheie? Cum arată bilanțul dumneavoastră personal, ca primar, legat de responsabilitățile asumate și îndeplinirea lor?


- Un mandat despre care pot spune că sunt mulţumit, pentru că am reuşit să aduc la îndeplinire mare parte din obiectivele pe care mi le-am propus atunci când am candidat în 2016. Bineînţeles că întotdeauna este loc şi de mai bine, dar sunt convins că suntem pe un drum bun şi, nu mă sfiesc să spun, un drum către o comună modernă de factură europeană.


 

Care sunt cele mai mari greutăți sau piedici pe care, la momentul 2020, le întâmpină un primar în România și în Argeș pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care și le dorește pentru comunitate?


- Cred că cea mai mare piedică din administraţia publică locală actuală este procesul greoi de obţinere a avizelor legale pentru executarea lucrărilor publice, precum şi procedura legală de desfăşurare a licitaţiilor privind atribuirea lucrărilor, în domeniul cărora avem o legislaţie oarecum stufoasă, cu termene mari. Sunt mai multe greutăţi, cum ar fi cele de ordin bugetar, dar la Bradu nu e cazul, relaţia cu un consiliu ostil, dar despre asta vom vorbi mai încolo.

 


 De la piedici la satisfacții... Enumerați trei realizări profesionale de care sunteți mându, acum la finalul mandatului.


- Ca realizări profesionale în acest mandat, pot spune că sunt multe, nu neapărat de mare anvergură, gen construcţii uriaşe, printre cele mai importante, aş enumera: lucrările de infrastructură, reabilitare străzi, introducerea de utilităţi publice pe multe străzi, asfaltare, amenajare lacuri, amenajare trotuare etc.


 Învățăm privind înapoi și acționăm privind înainte. Care vă sunt ambițiile pentru un viitor mandat?


- Vreau ca până în 2024 să nu mai existe în Bradu străzi fără utilități sau neasfaltate, lacuri neamenajate.


 Cum ați caracteriza relația dumneavoastră cu oamenii din localitate, cu cetățenii? Ce funcționează bine, ce poate fi îmbunătățit?


- Relaţia mea cu oamenii  din localitate este una foarte bună, bazată pe respect faţă de aceştia, uşa mea fiind deschisă tot timpul oricui are o problemă la Primărie. Bineînţeles că mai sunt şi oameni nemulţumiţi, pentru că unii chiar nu vor să înţeleagă că eu sunt aici în primul rând ca să respect legea, iar dacă li se dă o soluţie nefavorabilă, normal că devin nemulţumiţi, chiar dacă uneori sunt conştienţi că nu au dreptate.


 

 Cum s-a schimbat electoratul în acești ani în care ați condus administrația locală? Sociologic, demografic, ca așteptări...


- Şi în anii de când sunt primar, comuna noastră s-a aflat în plin proces de transformare,  atât din punct de vedere sociologic, cât şi demografic, şi nu numai. Datorită apropierii de Piteşti a devenit tot mai atractivă, populaţia înregistrând o creştere simţitoare, ajungând la un număr de 8.273 de locuitori, oficial, însă, în mod neoficial, estimez undeva la circa 9.500. În aceste condiţii, aşteptările locutorilor din Bradu au devenit mult mai numeroase şi mai elevate.


 Cum ați caracteriza relația cu echipa de consilieri locali pe care ați avut-o până acum? Dar cu aparatul Primăriei?


- Din capul locului vreau să evidenţiez faptul că am avut o colaborare în general bună cu Consiliul Local şi în special cu consilierii locali din partea PSD, partidul cu care am câştigat alegerile în 2016, care au înţeles că sunt în slujba comunutăţii şi au susţinut proiectele de hotărâre iniţiate de mine în interesul acesteia. Şi cu actualul viceprimar am avut o relaţie profesională excelentă, fiind foarte activ şi implicat în rezolvarea treburilor edilitar-gospodăreşti care i-au fost încredinţate. Cu această ocazie, vreau să le mulţumesc încă o dată tuturor consilierilor locali.


Relaţia cu aparatul de specialitate este una foarte bună şi este normal să fie aşa, pentru că fiecare este specializat pe domeniul său de activitate şi trebuie să te consulţi permanent cu aceştia pe problemele specifice. Cine spune că el le ştie pe toate, mai ales pe partea de legislaţie, ori minte ori este dictator şi până la urmă va eşua negreşit în administraţia publică.