Dănuţ Dinu furios pe sistem - ar putea pierde semnăturile de susţinere pentru parlamentare

Dănuţ Dinu furios pe sistem - ar putea pierde semnăturile de susţinere pentru parlamentare. Vezi motivul care a generat această situaţie

In cursul zilei de azi, consilierul local Dănuţ Dinu ne-a semnalat furios....pe bună dreptate, că a apărut o problemă ce i-ar putea distruge toată munca depusă până acum pentru strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturii la alegerile parlamentare.

Acesta a constatat că, în data de 22 iulie a.c. a apărut în Monitorul Oficial o rectificare (nr.533) la Anexa nr.2 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. Anexa reprezintă modelul listei de semnături pentru susţinerea candidaturii la alegerile parlamentare. Modificarea adusă conţinutului anexei constă în faptul că s-a introdus in plus, in tabel, o rubrică ce conţine CNP-ul persoanelor care semnează pentru susţinerea candidatului.

In Legea 208/2015 nu se specifică o dată anume la care cei dornici sa candideze la parlamentare ar trebui sa se apuce de strâns semnături, aşa că, mulţi candidaţi s-au apucat deja de muncă, cum este şi cazul domnului Dănuţ Dinu, care a adunat deja în jur de 4000 de semnături. Apariţia acestei rectificari anulează, practic, toate listele adunate până acum, deoarece acestea nu conţin noua rubrică.

Evident că, aceasta modificare facută "pe şustache" avantajează doar partidele mari, care au un aparat de lucru foarte bine pus la punct, ancorat de asemenea în administraţia locală, fiindu-le foarte uşor să-şi convingă şi să-şi determine susţinătorii sa dea CNP-ul,  şi dezavantajează clar candidaţii independenţi sau pe cei ce fac parte din partidele mici, deoarece operatorii acestora din teren, care se ocupă de strângerea semnăturilor nu prezintă, probabil, aceeaşi credibilitate în faţa susţinătorilor, încat aceştia sa fie de acord să-şi dea datele cu caracter personal. 

Redactorii noştri au contactat un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente de la nivel central, care ne-a confirmat, intr-adevar, existenţa acestei rectificari, declarandu-ne ca AEP-ul nu este obligat sa pubice pe site-ul lor sau sa informeze partidele şi candidaţii vizavi de modificarile facute în legea electorală şi că acestea vor aparea spre informare în momentul în care Guvernul o să publice Hotărârile  şi modificarile cu privire la alegerile parlamentare de anul acesta, inclusiv anexele cu formularele şi tabelele ce vor fi valabile pentru acest tur de scrutin.

CITIŢI ŞI... AZI, în şedinţa PNL, Bica "şi-a urecheat" colegii

Ce se va întampla cu semnăturile de susţinere strânse până acum de către candidaţi... Nu se ştie! Reprezentantul AEP ne-a informat că juriştii Autorităţii Electorale Permanente vor lua act de acestă situaţie si ne vor transmite un răspuns oficial.

Dănuţ Dinu ne-a declarat că, dacă această situaţie nu se va reglementa şi va ajunge să piardă toată munca pe care el şi oamenii care l-au ajutat pentru strângerea semnăturilor de susţinere au depus-o, este pregătit să se lupte cu sistemul în instanţă.