DĂNUŢ BICA - deputatul cu cea mai intensă activitate parlamentară

În momentul înregistrării candidaturii pentru un nou mandat de parlamentar, Dănuţ Bica prezintă o trecere în revistă a activității depuse de la alegerea sa ca deputat în cadrul circumscripției electorale nr. 3 Argeș. 


„Consider că transparența reprezintă un principiu care trebuie să fie asumat de către toți cei care dețin funcții de demnitate publică”, spune Bica. 


Deputat PNL din anul 2016, Dănuţ Bica este membru în trei comisii permanente: Comisia pentru industrii și servicii (în care deține funcția de vicepreședinte), Comisia pentru afaceri europene și Comisia de validare. Activitatea sa parlamentară pentru această perioadă, exprimată în cifre, se prezintă astfel: 
- 63 declarații politice;
- 63 comunicate de presă;
- 127 propuneri legislative, din care 31 au fost promulgate legi;
- 248 întrebări și interpelări adresate membrilor guvernului și șefilor unor agenții și autorități naționale.

CITEȘTE ȘI ... (video) Carambol la Băiculești - 4 mașini făcute praf


Propunerile legislative pe care Dănuţ Bica le-a inițiat împreună cu alți parlamentari au acoperit o gamă tematică extrem de largă, urmărind, printre altele, eliminarea birocrației excesive, modernizarea României prin investiții în infrastructura de transport, educație și cercetare, stimularea producției agricole, eficientizarea sistemului de sănătate, încurajarea muncii angajaților și respectarea dreptului pensionarilor la o pensie decentă, descentralizarea administrativă prin alocări financiare corecte la nivel local, introducerea votului electronic pentru cetățenii cu domiciliul în afara țării, extinderea votului prin corespondență, acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunistă, precum și celor deportate în străinătate sau constituite în prizonieri, diminuarea accizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, înființarea Muzeului Național „Brătianu”, revizuirea Constituției prin punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 26 mai 2019 etc.

CITEȘTE ȘI ... Cine poate beneficia de testare gratuită la domiciliu!


Alături de colegii parlamentari PNL din județele învecinate, a formulat amendamente pentru asigurarea finanțării necesare urgentării construirii autostrăzii Pitești-Sibiu. Ca deputat PNL de Argeş, a susținut, tot cu ocazia dezbaterii legilor bugetului de stat promovate de guvernele PSD-ALDE, amendamente pentru asigurarea finanțării reabilitării, consolidării, extinderii şi modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, pentru achiziţionarea de către Ministerul Culturii a Vilei Florica din oraşul Ştefăneşti (Conacul Brătienilor), dar şi cu privire la alocarea fondurilor necesare realizării unor lucrări pe care le consideră absolut necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport şi relansarea industriei turismului în zona de nord a județului: amenajarea DN 7C-Transfăgărăşan pentru asigurarea circulației rutiere pe tot timpul anului, reabilitarea şi modernizarea DN 73C Câmpulung-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea şi reabilitarea şi restaurarea Gării Regale din Curtea de Argeș. De asemenea, la solicitarea comunităţilor locale din unele localități argeșene, a cerut să se asigure fonduri pentru realizarea sau extinderea reţelelor de canalizare şi a stațiilor de epurare, pentru modernizarea unor drumuri comunale şi pentru construirea unei săli de sport în unitățile administrativ-teritoriale respective. 
 

 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidul National Liberal - Filiala  Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200025