Dănuț Bica, solicitare către ministrul Educației: „Care vor fi investițiile de care vor beneficia școlile argeșene?”

Un împrumut încheiat cu Banca Internațională de Dezvoltare reprezintă o oportunitate pentru sistemul de învățămînt argeșean, iar senatorul PNL, Dănuț Bica, a dorit să aflet care este exact harta obiectivelor la nivelul județului Argeș. Pentru că până acum nu s-a dat nicio informație publicității, acesta l-a interpelat pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, transmițându-i o solicitare pe data de 24 martie, la care așteaptă răspuns scris.

„În data de 17 martie 2021, la inițiativa Ministerului Finanțelor, Guvernul României a aprobat negocierea și semnarea unui acord de împrumut între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în valoare de 100 milioane de euro, pentru finanțarea proiectului «Școli mai sigure, incluzive și sustenabile». Proiectul se va derula pe o perioadă de 6 ani și va fi implementat de Ministerul Educației. (...) O atenție sporită va fi acordată realizării sălilor de clasă inteligente, prin investiții în mobilier școlar și prin activități de informare și instruire în acest domeniu.
Apreciind în mod deosebit demersul guvernului de susținere a modernizării infrastructurii școlare din România și ținând cont de faptul că numeroase unități de învățământ din județul Argeș au nevoie de investiții consistente în anii următori, vă solicit să răspundeți la următoarele întrebări:
1. Care vor fi criteriile de eligibilitate pentru unitățile școlare ce vor dori să fie cuprinse în proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”?
2. În condițiile în care proiectul are în vedere un nou concept de școală, ce categorii de investiții se vor finanța din acest împrumut?
3. În cazul în care a fost realizată deja o evaluare în acest sens, câte unități școlare din nivelul județul Argeș vor putea accesa fondurile din acordul de împrumut cu BIRD și în ce localități se regăsesc acestea?”, se arată în solicitarea senatorului Dănuț Bica înaintată către ministrul Educației.

Domnia sa consideră necesară o asemenea informare pentru a ști ce unități beneficiază de investiții și ce școli vor avea nevoie de sprijin din alte surse.