Dănuț Bica solicită un răspuns pe tema neplății personalului din centrele de vaccinare!

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, a solicitat un răspuns din partea ministrului Sănătăţii, Vlad-Vasile Voiculescu, pe tema neplății celor care muncesc în centrele de vaccinare. Conform acestuia, în Argeș personalul implicat în procesul de vaccinare a populației împotriva COVID-19 și-a făcut publice nemulțumirile și amenință cu sistarea campaniei de vaccinare.

”Stimate domnule Ministru,
Potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3 din 15 ianuarie 2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
a) 90 lei/oră pentru medici;
b) 45 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 20 lei/oră pentru registratorii medicali.
La nivelul județului Argeș, personalul implicat în procesul de vaccinare a populației împotriva COVID-19 și-a făcut publice nemulțumirile și amenință cu sistarea campaniei de vaccinare, în condițiile în care plata drepturilor prevăzute de OUG nr. 3/2021 nu s-a efectuat de circa 2 luni.
Având în vedere că ne dorim cu toții să menținem și chiar să intensificăm imunizarea populației împotriva virusului SARS-CoV-2, vă solicit să luați toate măsurile legale ce se impun pentru remedierea situației prezentate și să răspundeți la următoarele întrebări:
1. Care sunt cauzele pentru care medicii, asistenții medicali și registratorii medicali implicați în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Argeș nu au beneficiat de plata drepturilor legale?
2. Care este termenul la care considerați că personalul își va primi în integralitate drepturile financiare?
3. Ce măsuri vă propuneți să implementați pentru a preîntâmpina în viitor repetarea unor asemenea blocaje?”