Dănuț Bica, prezent la ceremonialul militar și religios cu ocazia Unirii Principatelor Române

Cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, Dănuț Bica a fost prezent la ceremonialul militar și religios care a fost organizat la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în centrul municipiului Pitești.

”24 ianuarie, 162 de ani de la Unirea Principatelor Române
În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 
Mica Unire, cum mai este numit momentul istoric de la 24 ianuarie 1859, a constituit primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. 
Mica Unire a reprezentat un act de voință politică al românilor din cele două principate, fiind rezultatul unui proces complex, bazat pe puternica apropiere culturală şi economică dintre aceștia.
Urmările Unirii Principatelor au fost uriaşe. Practic, aceasta a marcat începutul unei epoci de realizări profunde în toate domeniile, care au deschis calea modernizării şi dezvoltării României şi au creat condiţiile obţinerii Independenţei (1877) şi realizării Marii Uniri (1918).
,,Nu poate fi fericire fără libertate, nu poate fi libertate fără putere, nu vom fi puternici decât uniți." ”