Dănuț Bica, mesaj important:  “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

Anunț important! LUNI, 12 octombrie, de la ora 10.00, lansăm etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”!, anunță Dănuț Bica pe pagina de socializare.


Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi activ AICI

Formularul de înscriere va rămâne activ până VINERI 16 OCTOMBRIE 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.
Pentru detalii privind procedura de lucru privind introducerea solicitării pentru SCHEMA 1 accesați acest link.


Bugetul alocat pentru acordarea de microgranturi este în valoare totală de 100 milioane euro. Se vor acorda granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de ajutor în această perioadă.

Măsura face parte dintr-un program mai vast, pus în aplicare de Guvernul PNL. Un miliard de euro intră direct în economie, mergând până la sfârșitul anului către aproximativ 100.000 de afaceri românești, prin trei scheme de finanțare. Pe lângă microgranturi, programul conține alte două scheme de finanțare:
- 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant);
- 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 150.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente).