Dănuț Bica: Guvernul PNL nu va introduce noi taxe și impozite în 2021

Parlamentarul Dănuţ Bica anunță pe pagina de socializare că pentru anul 2021 nu vor exista noi taxe și impozite.

”Mă surprinde această chemare în Parlament tocmai din partea grupului parlamentar PSD, care a deținut guvernarea trei ani de zile după alegerile din 2016 și care a nesocotit reglementările legale privitoare la elaborarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.
Bugetul pentru anul 2017, un an postelectoral, a fost transmis de Guvernul Grindeanu în 31 ianuarie 2017, învestirea Guvernului Grindeanu având loc în data de 4 ianuarie. Bugetul pentru anul 2018 a fost transmis Parlamentului de Guvernul Tudose în 7 decembrie, în condițiile în care anul 2017 nu a fost un an electoral, iar bugetul pe anul 2019 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere abia în februarie 2019.
În ceea ce privește reglementările legale, aici lucrurile sunt clare: în an electoral, cum este anul 2020, Guvernul trebuie să depună proiectul de lege al bugetului de stat în termen de 15 zile de la învestirea noului Guvern.
Ce pot să vă spun este că în construcția bugetară pe care o pregătim, nu vom creşte taxele şi impozitele. Orice creştere de venituri pe care o vom include în construcţia bugetară va avea la bază creșterea economică, va avea la bază o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, pe baza unei eficientizări a activității ANAF, a activității Ministerului Finanțelor, pe baza digitalizării activității de colectare a taxelor și impozitelor, de asemenea, pe baza lovirii evaziunii fiscale acolo unde ea există.
De asemenea, în construcția bugetară, evident, trebuie să ținem cont de cheltuielile care sunt prevăzute și vom asigura banii necesari pentru a susține creșterea pensiilor pe care am adoptat-o prin ordonanță de urgență. De asemenea, vom asigura resursele financiare necesare pentru a face față cheltuielilor de personal și cheltuielilor sociale.
Să nu aveți nicio emoție, domnilor deputați din partea PSD, că guvernul pe care îl conduc are capacitatea de a pune pe masa Parlamentului un buget realist, un buget care să aibă la bază fundamente economice reale, care să se bazeze pe indicatori economici reali și care să aibă capacitatea să genereze ceea ce își dorește fiecare român: creștere economică, dezvoltare, creșterea veniturilor pentru fiecare cetățean.”, a declarat premierul Ludovic Orban în Camera Deputaților.


Reamintim că deputatul liberal Dănuţ Bica îl găsim acum pe primul loc la Senat în lista PNL Argeş. Îşi va continua activitatea la Parlamentul României, însă la altă cameră. În primul său mandat a avut o activitate destul de intensă, care transpusă în cifre arată astfel: 63 declaraţii politice, 127 proiecte de legi iniţiate, 27 au devenit legi, iar restul sunt în procedură parlamentară, 243 de întrebări şi interpelări. Domnia sa ne-a explicat şi de ce trece la Senat şi care sunt proiectele pentru Argeş pe care le-a susţinut ca deputat.