Dănuț Bica: Guvernul a aprobat programul

Ionel Dancă: ” Programul se va denumi <<Noua casă>> şi se modifică în sensul în care se creează posibilitatea pentru familiile tinere care-şi doresc să achiziţioneze o locuinţă cu un spaţiu mai mare decât puteau achiziţiona prin programul <<Prima casă>>, în limita plafonului de 70.000 de euro. <<Noua casă>> permite achiziționarea de locuinţe de până la 120 de metri pătraţi, în funcţie de oferta imobiliară. Prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă se creează posibilitatea ca tinerii să beneficieze de garanţii de stat pentru achiziţia unei locuinţe de până la 140.000 de euro. ”

Așa își începe deputatul argeșean, Dănuț Bica, mesajul său pe Facebook. Acesta vine cu lămuriri despre programul "Noua casă":

”- Programul prevede credite de până la 140.000 de euro pentru locuințele noi, pentru care se cere un avans de 15% și credite de până la 70.000 de euro pentru locuințe mai vechi de 5 ani, cu un avans de 5%.
- Principalul obiectiv al noului program guvernamental este de a facilita achiziţia de locuinţe adaptate standardelor de locuire moderne, creşterea calităţii spaţiului de locuit şi a spaţiilor comune, precum şi reducerea riscului seismic prin favorizarea achiziţionării de locuinţe noi, consolidate sau reabilitate. Un alt efect direct al programului va fi stimularea pieţei construcţiilor şi a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viaţă adaptat realităţilor actuale.”