Daniel Constantin: „Electoratul are nevoie de exemple concrete și credibile de proiecte”

Daniel Constantin este inițiatorul a zeci de legi și măsuri care au schimbat agricultura românească și au avut un impact major în creșterea nivelului de trai al românilor. De exemplu, pe lângă legea irigațiilor și legea cooperativelor, vicepreședintele PNL este autorul unei legi adoptate recent de parlament prin care fermierii depun mai puține documente pentru plățile directe. Cea mai cunoscută măsură gândită și implementată de Daniel Constantin rămâne scăderea TVA la alimente, de pe urma căreia beneficiază și astăzi milioane de români. Toate acestea reprezintă cea mai bună garanție că proiectele propuse de candidatul PNL pentru Camera Deputaților nu sunt vorbe goale, ci devin realitate. Astfel, Daniel Constantin le propune argeșenilor un set de proiecte și măsuri care au drept scop dezvoltarea atât a județului, cât și a întregii țări.

 


Top 5 proiecte ale lui Daniel Constantin 

 


1.    Debirocratizarea României


Daniel Constantin este convins că birocrația excesivă este una dintre principalele obstacole pentru dezvoltarea României. Astfel, a pornit, împreună cu mai mulți colegi din PNL, un amplu proiect de debirocratizare. Câțiva pași mici au fost deja făcuți prin adoptarea legii care elimină din actele pe care trebuie să le prezinte fermierii care solicită plăți directe și prin depunerea unei propuneri legislative cu ajutorul căreia cetățeanul își va rezolva toate solicitările adresate unei instituții la un singur ghișeu. Urmează modificări importante, care vizează o simplificare a tuturor procedurilor ce implică administrația publică. Practic, vicepreședintele PNL își propune eliminarea cozilor din fața instituțiilor și o transformare profundă a relației dintre stat și cetățean. Primele 60 de măsuri sunt în faza finală de aprobare la nivel guvernamental. Cetățenii pot contribui cu propuneri pe site-ul debirocratizare.gov.ro

 


2.    Investiții în Argeș


Contrar tuturor așteptărilor, Argeșul nu este un județ fruntaș la capitolul investiții. Dacă scoatem din ecuație ceea ce se întâmplă la Dacia, unde Groupe Renault a transformat din temelii economia locală, Argeșul s-ar compara cu județe de la coada clasamentului, precum Teleorman. Daniel Constantin susține că va ști să prezinte investitorilor potențialul imens al județului și astfel îi va convinge să vină în Argeș și să creeze noi locuri de muncă. Turismul și noi unități de producție, pot contribui la crearea de noi locuri de muncă și consolidarea clasei de mijloc în județ.  

 


3.    Atragerea fondurilor europene


În Argeș, absorbția reală din valoarea totală contractată este de 3%, în timp ce la nivelul țării este de peste zece ori mai mare. Pentru a debloca proiectele și pentru a iniția unele noi, Daniel Constantin susține că își va pune expertiza în sprijinul autorităților locale care accesează fonduri europene, „indiferent de culoarea politică a aleșilor”. Acest ajutor este extrem de important și în contextul în care, în perioada următoare, România va avea la dispoziție fonduri suplimentare impresionante, care vin de la Uniunea Europeană prin Mecanismul de Relansare și Reziliență. 

 


4.    Agro Invest


Agro Invest, program lansat împreună cu Ministerul de Finanțe, este considerat de Daniel Constantin esențial pentru dezvoltarea agriculturii. Prin intermediul acestuia, agricultorii vor primi facilități de creditare și garanții de stat. Cu alte cuvinte, vor primi ajutorul de care au nevoie pentru a crește și a deveni competitivi.

 

 

5.    Infrastructura rutieră și extinderea rețelelor de utilități


Atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene, se alocă fonduri uriașe pentru rețele de  drumuri și autostrăzi (centura de vest, autostrada Pitești- Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, drumul național Câmpulung-Brașov, drumul vechilor capitale Târgoviște – Câmpulung - Curtea de Argeș, gările regale etc). La fel, toate investițiile în rețele de apă și canalizare, gaze și electricitate vor fi considerate priorități în perioada următoare. Pentru toate acestea trebuie să existe în primul rând proiecte, apoi acestea e important să fie bine întocmite și, nu în ultimul rând, implementarea trebuie să fie corespunzătoare. Daniel Constantin și-a propus să informeze și să consilieze autoritățile locale, oferindu-le documentație și modele de bună practică, dar și să ajute în identificarea soluțiilor la problemele pe care le au comunitățile din Argeș. 


 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidul National Liberal - Filiala  Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200025