DANIEL CONSTANTIN a fost inițiatorul și cel mai vocal susținător al reducerii TVA la alimente

Daniel Constantin s-a născut la 26 iunie 1978, la Piteşti.


Politician tânăr, cu parcurs fulminant, Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii și al Mediului. Absolvent al Facultății de Zootehnie (în 2002) și masterand al Facultății de Management, Managementul Calității și Inovației, (în 2004) de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a trecut pe rând prin mai multe funcții importante. A fost director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (în perioada aprilie-octombrie 2009), evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS, și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene.


În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a obţinut primul mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 7 din Argeş, cu 70,67% din voturi, iar la alegerile parlamentare din 2016 a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti.
În calitate de deputat, Daniel Constantin a avut, în cele două mandate, 45 de inițiative legislative. 


Pe 7 mai 2012, a fost numit ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 
În al treilea guvern al lui Victor Ponta, Constantin a fost numit și viceprim-ministru.


Daniel Constantin a fost inițiatorul - din funcția de ministru al Agriculturii - și cel mai vocal susținător al reducerii TVA la alimente. De pe urma acestei măsuri a avut de câștigat atât sectorul agricol, cât și fiecare român: scăderea prețurilor a avut un rol major în creșterea nivelului de trai. În plus, se poate spune că s-a simțit o diminuare a evaziunii fiscale, fapt ce a ajutat la crearea unei concurențe loiale în sectorul agroalimentar. 


În mandatul său 2012-2016, au fost atrase 8 miliarde de euro - fonduri europene.


A promovat legea irigațiilor, care permite refacerea sistemului de irigații și asigurarea finanțărilor necesare în valoare de 1,065 miliarde de euro, cea mai mare investiție în sector din ultimii 30 de ani. Foarte important este că a promovat legea cooperativelor, care prevede, printre altele, că agricultorii care se asociază în cooperative și comercializează în comun sunt scutiți de impozit pe profit și proprietate timp de 5 ani de zile. O inițiativă cu caracter social notabil a fost aceea că Daniel Constantin a susținut și a promovat legea pentru stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.


Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidul National Liberal - Filiala  Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200025