(video) Leul rănit din videoclipul lui Dani Mocanu - dus la Zoo!

UPDATE, 26 noiembrie:

Leul rănit care a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu a fost luat cu o cușcă de la o locuință din județul Dâmbovița. Animalul sălbatic ar urma să ajungă la grădina zoologică din Târgoviște. 

”Polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat.

Animalul era deținut în cadrul unei menajerii de pe raza județului Dâmbovița.

La locația în cauză au fost solicitați și reprezentanți ai A.N.S.V.S.A. și Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele s-au petrecut.”, precizează IPJ Argeș.


„Am spus încă de la început: NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE! Legea trebuie respectată de TOȚI! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici!”, a anunțat ministrul de Interne pe pagina de Facebook.

 

Update, 25 noiembrie, ora 17:00

În cazul perchezițiilor efectuate în această dimineață în Ștefănești și Ilfov, două persoane au fost așteptate la sediul Poliției Orașului Ștefănești, pentru audieri.

 

Update, 25 noiembrie, ora 08:00

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu  luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, desfășoară trei percheziții domiciliare, în județele Argeș și Ilfov, în cadrul dosarului penal întocmit conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare într-un videoclip.
 

Revenim cu informații.

 

Polițiștii argeșeni au anunțat deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leul rănit și subnutrit: 

„ În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele:

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.”

Verificările efectuate de poliţişti până în prezent, au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele s-au petrecut, respectiv identificarea și audierea tuturor persoanelor implicate, precum și verificarea asigurării condițiilor de asistență medicală, îngrijire și adăpost pentru animalul din filmare.

Cântărețul de manele Dani Mocanu a stârnit un val de reacții negative și critici în mediul online, după ce a filmat un videoclip în care apare un leu vizibil rănit și slăbit.

Videoclipul „STOP România” are peste 4 milioane de vizualizări și se află pe primul loc în trending.

Cântăreţul a declarat că nu a făcut ceva ilegal, că nu se teme de poliție și că a vrut doar să le ofere fanilor ceva ce n-au mai văzut vreodată. Scandalul iscat a ajuns până la Guvern.

Conform celor de la antena3.ro, secretarul general Antonel Tănase a anunţat că va depune plângere penală în acest caz şi va discuta şi cu ministrul de Interne despre situaţie.