Dan Stroe: ”Fiind uniți, vom putea trece cu bine peste toate încercările și necazurile”

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în ţară prin diferite manifestări. Autorităţile locale au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859 - 1866).

Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român.

Senatul României a adoptat la 2 iunie 2014, proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională.

”Dragi brădeni, astăzi sărbătorim 162 de ani de la Mica Unire din 1859, Unirea Moldovei cu Ţara Românească, care a fost primul și cel mai important pas pe calea înfăptuirii statului unitar național, deschizând calea către Marea Unire de la 1 decembrie 1918.
Trebuie să învățăm din lecțiile acelui eveniment istoric, care sunt mai actuale ca niciodată și să luăm exemplul înaintașilor noștri de la 1859, care au luptat cu atâta dedicație și abnegație la proiectul unionist.
Unul dintre cele mai puternice simboluri ale sărbătorii de astăzi este Hora Unirii, care ne transmite un mesaj simplu, dar profund și anume că doar împreună vom reuși. Fiind uniți, vom putea trece cu bine peste toate încercările și necazurile din zilele noastre și vom lăsa neatinsă urmașilor această  moștenire primită de la bravii noștri înaintași.
Vă doresc multă sănătate, curaj și dragoste pentru țara noastră! 
La mulți ani dragi, români!”