Dan Stroe: „Am prins toate proiectele pe care le-am considerat prioritare!”

În penultima săptămână a lunii apilie, Consiliul Local Bradu va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021. Deși în anii anteriori primarul Dan Stroe își obișnuise cetățenii să dezbată împreună proiectul de buget, acum nu a mai fost posibil din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Cu toate acestea, a primit sugestii de la cetățeni fie pe Facebook, fie direct la Primărie.

„Noi am prins toate proiectele pe care le-am considerat prioritare pentru comunitate. Majoritatea propunerilor venite din partea brădenilor se regăsesc în lista de investiții, deoarece au coincis cu ceea ce își planificase și administrația publică locală.”, ne-a declarat primarul Dan Stroe.

Lipsa de investiții este una foarte consistentă și se pliază pe nevoile fiecărui sat al comunei.

„Avem multe proiecte și în acest an, dezvoltarea și creșterea bunăstării comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru mine. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, a declarat primarul Dan Stroe.


Lecturând lunga listă de proiecte, structurată pe satele comunei, putem observa că se va acționa în continuare pentru extinderea rețelei de canalizare pluvială. De asemenea, sunt prinse investiții atât  pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri din localitate, cât și pentru extinderea rețelelor de utilități. A fost prinsă și amenajarea a trei zone de recreere și agrement. Pe strada Livezilor se va amenaja un parc cu spații verzi, alei, băncuțe și loc de joacă pentru copii, pe terenul deja achiziționat de Primăria Bradu. Pe tot conturul lacului Ilma se va crea un trotuar, iar în zona de ieșire spre strada Principală va fi amenajat un loc de joacă pentru copii. Și în zona lacului Parpalița, cât și pe cel de pe strada Ene Vochim se vor amenaja locuri de joacă pentru copii, trotuar, spații verzi și de agrement. Iluminatul public va fi extins pe unele străzi, iar pe stâlpii existenți se vor monta becuri LED pentru eficientizarea consumului. Acestea sunt doar o mică parte din investiții, lista fiind mult mai lungă și detaliată pe fiecare stradă.