Dan Manu: ”Se vor putea efectua teste și la cerere, contra cost”

Ieri, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu a explicat că în sistemul sanitar public există trei modalități de accesare a serviciilor paraclinice de laborator: unele investigații decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în baza biletelor de trimitere ale medicilor aflați în relație contractuală cu CAS, alte investigații decontate în cadrul programelor naționale de sănătate de către Ministerul Sănătății, precum și analize de laborator oferite la cerere, caz în care costurile sunt suportate de persoana care le solicită.

CITEȘTE ȘI ... Repornirea Dacia nu se simte în industria auto din Argeș

În ceea ce privește compartimentul de biologie moleculară pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență Pitești, președintele Dan Manu a subliniat că "toți pacienții internați și examinați în cadrul spitalului vor fi testați GRATUIT". În viitor, determinarea PCR pentru COVID 19 va putea fi accesată și de alte persoane fizice interesate, fapt pentru care, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobat tariful pentru Testul RT-PCR - Detecția directă a virusului COVID-19 prin tehnici de biologie moleculară LA CERERE. Tariful propus este de 280 lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile privind procesarea testului. În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative.

Procedura privind efectuarea testului PCR la cerere va fi stabilită de către SJUP, ulterior urmând a fi anunțată data de la care persoanele interesate pot solicita testarea pentru detecția COVID-19 contra cost.

CITEȘTE ȘI ... Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni într-un caz de furt

Tariful se situează sub media tarifelor percepute în acest moment de alte laboratoare publice sau private de profil din țară.