Dan Manu, mesaj de  Ziua Națională a Tineretului!

Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită la data de 2 mai. Începând din 2016, anual, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România. Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, fiind un program naţional destinat tinerilor, având ca scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi din mediul urban, în mod special. Desemnarea acestui oraş se face în urma unui concurs de concepte, iar oraşul respectiv este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, pentru a implementa iniţiativele din dosarul de candidatură.

CITEȘTE ȘI ... Căprior eliberat de pompieri!

Noua Capitală a Tineretului din România, care urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021, este Constanţa, titlul fiind oferit în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Tineretului din România, desfăşurată la Iaşi în octombrie 2019. Conceptul câştigător #ComeToSEAus îşi propune să adune la aceeaşi masă tinerii constănţeni, pentru a colabora şi pentru a dezbate viitorul oraşului în care trăiesc. În calitate de "Capitala Tineretului din România", Constanţa îşi doreşte să valorifice potenţialul oraşului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănţeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, iniţiativelor acestora şi totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local şi de a avea o contribuţie semnificativă la creionarea viitorului comunităţii locale.


Președintele Consiliului Județean Argeș,  Dan Manu, vine cu un mesaj pentru tinerii argeșeni și musceleni:

”De Ziua Națională a Tineretului, vă transmit cele mai bune gânduri și vă urez succes în tot ceea v-ați propus să realizați. Bucurați-vă de fiecare clipă și luptați mereu pentru idealurile voastre. Fiți ambițioși, curajoși și rămâneți permanent curioși în a descoperi frumusețile și provocările vieții. La mulți ani!”