Dan Manu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății:” Nu sunteți singuri în această bătălie!”

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice.

Cu acest prilej, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a transmis următorul mesaj:

Dragi argeșeni,

Până astăzi, cu toții am crezut că sănătatea este ceva normal și firesc, după cum “normal și firesc” nu am respectat natura, nu ne-am îngrijit de sentimentele și de firescul din noi. Astăzi, izolați și temători, realizăm că lucrurile nu stau tocmai așa, că sănătatea trebuie îngrijită și apreciată, așa cum trebuie apreciați și respectați și cei care ne ajută să supraviețuim în aceste momente dificile.
Acum, mai mult ca oricând, trebuie să avem încredere unii în alții că oricâte probleme se vor ivi le vom găsi soluția. Trebuie să avem încredere în corpul medical argeșean și mai ales să respectăm toate regulile care ne sunt impuse pentru ca medicii, asistentele și infirmierii să ne poate ajuta și salva.

Dragi colegi din sistemul medical argeșean,

În aceste momente deosebit de grele, Ziua Mondială a Sănătății constituie și pentru mine un prilej de recunoaștere publică și respect pentru toți cei care se pun în slujba sănătății oamenilor.
Ca medic, vă cunosc personal pe foarte mulți dintre dumneavoastră și știu că întotdeauna ați dat dovadă de profesionalism și spirit de echipă în lupta pe care o duceți în fiecare zi pentru viața pacienților.
Astăzi, mai mult decât oricând, aveți o misiune și o vocație pe care știu că le îndepliniți cu devotament și dăruire.

Vreau să vă transmit faptul că nu sunteți singuri în această bătălie și că în ceea ce mă privește voi face tot ceea ce este omenește posibil să vă fiu alături și să vă sprijin cu toate puterile mele.

Vă doresc tuturor să aveți parte de sănătate, respect și apreciare!