Dan Manu a primit „Diploma Omagială” de la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Duminică, 9 septembrie 2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a avut o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne stâlpul pe care s-a construit istoria acestui neam. Atât istoria poporului român, cât și a Bisericii Ortodoxe, este direct și strâns legată de Argeș, teme care au fost abordate în cadrul întâlnirii. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a punctat faptul că proiectele Consiliului Județean Argeș - “Respect pentru Valorile Naționale”, “Flacăra Centenarului” și “Chemarea de la Golești” au la bază tocmai aceste aspecte, promovând aceleași principii, precum respectul și promovarea valorilor naționale și a eroilor acestui neam, unitatea și pacea socială.

Tocmai de aceea, Preafericitul Părinte Daniel a dat binecuvântarea sa “Chemării de la Golești”, semnată pe 18 august 2018, la Conacul Golești, de către Consiliul Județean Argeș, Academia Română, regizori, actori, sociologi, mari personalități din lumea universitară. Cu această ocazie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a înmânat președintelui Dan Manu “Diploma Omagială”, în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea credinței ortodoxe și promovarea identității și unității poporului român precum și medalia “Regele Ferdinad I” – Făuritorul Marii Uniri.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a oferit  Preafericitului Părinte Daniel trofeul “Omul de fier”, simbolul Argeșului și Muscelului, în semn de apreciere pentru efortul depus în susținerea valorilor naționale și pentru unitatea poporului român.