Dan Manu a participat la inaugurarea Unității de Asistență Medico-Socială Domnești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă au participat, astăzi, la inaugurarea Unității de Asistență Medico-Socială Domnești. 

În anul 2011, spitalul de la Domnești a fost închis în urma unei decizii de guvern, decizie care a avut drept rezultat închiderea mai multor unități medicale din județ. Atunci, spitalul a fost preluat de Consiliul Județean Argeș. În urma acestei hotărâri, clădirile au fost reparate și modernizate, iar unitatea a fost transformată în unitate de asistență medico-socială. Valoarea investiției s-a ridicat la 1.600.000 de lei. Lucrările au constat în amenajarea și extinderea corpurilor C2 și C3 și construcția unui corp de legătură.
De asemenea, au fost schimbate rețelele de alimentare cu apă și canalizare, energie electrică și au fost înlocuite conductele la instalația termică. A fost reabilitat drumul din incinta spitalului, aleile pietonale, trotuarele din jurul construcțiilor corpurilor de clădire, spațiile verzi.
A fost montată o stație nouă de epurare și un sistem de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. 

De asemenea, mobilierul, dar și instalațiile sanitare sunt noi. Cele 20 de saloane sunt dotate cu un număr total de 38 de paturi, 27 de mese, 90 de scaune, 38 de noptiere, 42  de dulapuri, 41 de veioze, oglinzi, birouri. Fiecare salon este prevăzut cu grup sanitar propriu.
Există un club pentru recreere, sală de mese și bucătărie, iar spălătoria a fost reabilitată și dotată cu mașină de spălat rufe cu uscător și uscător de rufe.

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, consideră această unitate medico-socială foarte importantă. Totodată, președintele CJ Argeș dorește să dezvolte, modernizeze și extindă și centrul de permanență care funcționează la Domnești.