UPDATE: Prăpăd la Școala Specială din Costești! MĂSURILE CJ

UPDATE: Consiliul Județean Argeș a dispus ca executantul lucrărilor, cât și prestatorul să remedieze situația.

Potrivit prevederilor legii, “Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier”, “Pentru menținerea în bună stare a lucrărilor”, așa cum “Prestatorul are obligația să supravegheze prestarea serviciilor (…) cerute de contract”. În acest context, s-a notificat în scris ca, atât executantul contractului de lucrări, cât și prestatorul serviciilor de dirigenție de șantier să dispună măsurile necesare pentru remedierea situației existente. Deși clădirea este proprietatea Consiliului Județean Argeș, care investește financiar, Școala Specialăpentru Copii cu Deficiențe Asociate “Sf. Stelian” din Costești are personalitate juridică, iar angajarea personalului și managementul se află în sarcina Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Consiliul neavând atribuții în selectarea personalului și nici în modul de realizare a lucrărilor de investiții.

Ca urmare a numeroaselor sesizari primite în ultimele zile dinspre părinții și cetățenii din Costești, președintele Dan Manu a făcut azi un control inopinat la Școala Specială Sf. Stelian, acolo unde învață copii cu probleme și unde, în ultima perioadă, continuarea procesului de studii a fost imposibilă. După verificările de astăzi, preşedintele CJ a caracterizat situaţia din teren ca fiind un adevărat dezastru. Unul finanţat deja din bani publici! 

Prin plafonul acoperișului apa se scurge în șiroaie, holurile școlii și clasele de cursuri sunt pline de apă. Parchetul și mobilierul, acoperite de câteva bucăți de folie, se umflă de la atâta apă. Instalația electrică, pe lângă care șiroiește apa, este ca și compromisă. Așa arată astăzi clădirea Școlii speciale “Sf. Stelian” din Costești. O clădire care până în urmă cu două săptămâni avea una dintre celel mai bune dotări din punct de vedere al infrastructurii.
La începutul anului, prin hotărârea Consiliu Județean Argeș nr. 15/02.02.2016, Școlii speciale pentru copii cu deficiențe asociate “Sf. Stelian” din Costești i-a fost alocată suma de 300.000 lei, pentru “reparații capitale acoperiș”.
Prin actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli, conform hotărârii CJ Argeș nr. 61/25.08.2016, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli de capital cu suma de 160.000 lei, ca urmare a solicitării nr. 120006/12.08.2016 a instituției de învățământ special.
Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învață aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie.
Surpriză, însă, aici nimeni nu a putut oferi informații legate de modul în care s-a ajuns în această situație, și asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul - contractul de lucrări privind repararea acoperișului - este în biroul doamnei directoare, care se afla la examenul pentru posturile de directori.”

Ca și în cazul președintelui Dan Manu, încercarea noastră de a o contacta pe directoarea Școlii Speciale Sf. Stelian din Costești a fost în zadar, mobilul doamnei fiind închis. De la sediul insituției ni s-a comunicat că doamna Savu Mihaela Georgeta se află în timpul examenului pentru postul de director. Binemeritatul post! SIC!