Dan Manu a dispus efectuarea unei ancheta la Centrul de la Bascovele! Doi pacienți ar fi fost bătuți de un paznic

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele se află în mijlocul unui scandal, după ce în presa națională au apărut informații potrivit cărora paznicul insituției ar fi bătut doi pacienți cu probleme psihice. Incidentul ar fi avut loc în a treia zi de Paște. Paznicul spune însă că a încercat să îi oprească dintr-o bătaie pe protagoniștii disputei (un bărbat de 27 de ani și o femeie de 63 de ani) și astfel, ar fi fost nevoit să îi târască pe jos pentru a-i despărți. Aceștia s-ar fi luat la ceartă în biserica din curtea centrului.

Totodată, după bătaie, pacienții nu au fost văzuți de doctor, pentru că Centrul de Îngrijire Bascovele nu ar dispune de unul momentan. Medicul centrului ar avea anumite probleme personale și a fost nevoit să își întrerupă activitatea pentru 3 luni.

Preşedintele Consiliului Judeţan Argeş, Dan Manu, a dispus efectuarea unei anchete, urmând să fie  luate toate măsurile necesare, la nivelul D.G.A.S.P.C. Argeș și implicit al C.I.A. Bascovele. De asemenea, paznicul centrului este și el anchetat.