Dan Hodoș: Ne dorim ca argeșenii să participe în număr cât mai mare la Let's Do It Romania!

Dan Hodoș: Ne dorim ca argeșenii să participe în număr cât mai mare la Let's Do It Romania!

În urmă cu puțin timp, la conferința de presă organizată la Forum Business Center Pitești, organizația Let's Do It Romania a ținut să precizeze câteva detalii cu privire la organizarea zilei de Curățenie Națională și în județul Argeș.

Conferința de presă a fost susținută de către: Dan Hodos - Coordonator Judeţean și Andrei Coșuleanu - Director executiv. Aceștia au precizat faptul că, pe 24 septembrie - ziua curățeniei, vor să adune cât mai mulți oameni care să participe şi în Argeş la acţiunea de curățenie generală ce constă în colectarea deșeurilor reciclabile.

Prin această această acțiune se urmărește ca participanții să dea un exemplu tuturor și mai ales copiilor, care să învețe de mici să păstreze curat mediul înconjurător.

Până pe 24 septembrie este necesar ca echipele de voluntari din județ să se formeze. Punctul de întânire va fi in Piața Vasile Milea, cu începere de la ora 9:00. Până astăzi, s-au strâns în jur de 2000 de voluntari, iar numărul va crește, după cum speră organizatorii.

La nivelul judeţului evenimentul este susţinut de Instituţia Prefectului, Agenţia de Mediu, Garda de Mediu, Primăria Piteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean, ADI Servsal şi diverşi parteneri privați.

Vor participa un număr de 20 de unități de învățământ și 20 de primării, Prefectura Argeș va participa cu echipa proprie, jandarmii argeșeni vor participa atât pentru acțiunea de curățenie cât și pentru a veghea buna desfășurare ale acțiunii. 

Zonele în care se va face curățenie sunt următoarele: în Pitești - Centura Bascov-Prundu, pădurea Trivae, drumul de acces spre Albota. 

Primăriile vor organiza acțiuni de curățenie în ograda proprie, fiecare administrație locală cunoscându-şi zonele cu probleme.

De asemenea, vor exista echipe și pe Transfăgărășan, deoarece în această vară, zona a fost vizitată de foarte mulţi turiști care nu au respect pentru mediul înconjurător și au lăsat multe gunoaie în urma lor. 

Deșeurile vor fi colectate de firmele de salubritate zonale, la sfârșitul zilei de 24 și pe 25 septembrie.