Dan Hodoș: ,,Dezvoltarea oraselor este viitorul” | Sursa Ta

Consilier local la primul mandat, Dan Hodoș, copreședinte al filialei USRL PLUS Argeș, consideră că orașele din Argeș sunt departe de conceptul de smart city, inclusiv Mioveniul care pare să fi investit mai mult decât Piteștiul în confortul și siguranța cetățenilor săi.

 

 

 „Este nevoie de lideri locali cu viziune care să investească în noile tehnologii inteligente”


„Orașul inteligent este construit în jurul cetățeanului, în jurul necesităților acestuia. Pentru aceasta, nu este nevoie doar de tehnologie. Este nevoie de lideri locali cu viziune care să investească în noile tehnologii inteligente, digitalizare, inteligență artificială, IT, 5G și alte concepte revoluționare, pentru a răspunde provocărilor sociale și economice care apar în comunitățile urbane: de la mobilitate și transport, la aerul pe care îl respirăm, la timpul pierdut din cauza birocrației, la sistemul de învățământ și de sănătate, la planificarea orașelor.  Plăcerea de a trăi într-o astfel de comunitate definește un «smart city». Atractivitatea acelei comunități înseamnă «smart city».”,  ne-a declarat consilierul Dan Hodoș.

 


Care sunt beneficiile implementării tehnologiilor inteligente?

„Principalele avantaje ale proiectelor de dezvoltare urbană inteligentă se regăsesc, în general vorbind, în viețile cetățenilor unui oraș. În mod normal, un oraș inteligent e un oraș în care oamenii au acces mai ușor la servicii publice și pot face acțiuni sau activități care țin de spațiul public mai eficient și relaxat. Proiectele de Smart City oferă servicii publice eficiente și rapide, acces la instrumente tehnologice inteligente și infrastructură publică sau privată inteligentă.
Mai mult, un oraș inteligent este un oraș bine guvernat, cu o legislație și guvernare stabilă, cu planuri de dezvoltare bine definite, care folosește tehnologia ca instrument pentru a gestiona procesele, resursele și serviciile în scopul de a satisface nevoile cetățenilor și ale mediului de afaceri. Așadar premisa este cea a unui oraș corect / normal guvernat care își cunoaște foarte bine resursele pe care se bazează, generează procese eficiente și oferă servicii stabile și competitive cetățenilor săi și entităților care aduc astfel plus valoare.”, ne-a mai declarat Dan Hodoș.