Dan Hodoș: Dezvoltarea Orașelor e Viitorul!

Mai mult decât oricând, Mioveniul, Piteștiul și celelalte orașe ale Argeșului și României au nevoie de dezvoltare, prin proiecte finanțate din bani europeni, făcute în scopul creșterii calității traiului cetățenilor. Astfel, orașele pot deveni bine administrate și inteligente, declară Dan Hodoș, candidatul USR PLUS pentru Primăria Mioveni.

Ce este orașul inteligent

Orașul inteligent este construit în jurul cetățeanului, în jurul necesităților acestora. Iar pentru asta, nu este nevoie doar de tehnologie. Este nevoie de lideri locali cu viziune care să investească în noile tehnologii inteligente, digitalizare, inteligență artificială, IoT, 5G și alte concepte revoluționare, pentru a răspunde provocărilor sociale și economice care apar în comunitățile urbane: de la mobilitate și transport, la aerul pe care îl respirăm, la timpul pierdut din cauza birocrației, la sistemul de învățământ și de sănătate, la planificarea orașelor. Plăcerea de a trăi într-o astfel de comunitate definește un «smart city», în viziunea mea. Atractivitatea acelei comunități înseamnă «smart city».

Principalele avantaje ale proiectelor de dezvoltare urbană inteligentă se regăsesc, general vorbind, în viețile cetățenilor unui oraș. În mod normal, un oraș inteligent e un oraș în care oamenii au acces mai ușor la servicii publice și pot face acțiuni sau activități care țin de spațiul public mai eficient și relaxat. Proiectele de Smart City oferă servicii publice eficiente și rapide, acces la instrumente tehnologice inteligente și infrastructură publică sau privată inteligentă.

Mai mult, un oraș inteligent este un oraș bine guvernat, cu o legislație și guvernare stabilă, cu planuri de dezvoltare bine definite, care folosește tehnologia ca instrument pentru a gestiona procesele, resursele și serviciile în scopul de a satisface nevoile cetățenilor și ale mediului de afaceri. Așadar premisa este cea a unui oraș corect / normal guvernat care își cunoaște foarte bine resursele pe care se bazează, generează procese eficiente și oferă servicii stabile și competitive cetățenilor săi și entităților care aduc astfel plus valoare.

„Reconfigurarea clasei politice actuale e mai mult decât necesară, acum, după 30 de ani”

USR PLUS are oameni pregătiți să facă schimbarea orașelor și tranziția către o administrație performantă.
Reînnoirea și reconfigurarea clasei politice actuale sunt mai mult decât necesare, acum, după 30 de ani. Situația socio-economică în care ne găsim, ca țară, demonstrează clar că ne aflăm în fața unei nevoi clare de schimbare a clasei politice românești.

E nevoie de oameni competenți și noi în politica locală, în așa fel încât cetățenii să redevină principalii beneficiari ai administrației publice.


Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate (parte a aliantei USR PLUS) 
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200391