Dacian Cioloș va candida la alegerile europarlamentare

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că își dorește să candideze la alegerile europarlamentare din 2019  și că obiectivul noului partid Mișcarea România Împreună este să poată forma un guvern, după alegerile parlamentare din 2020: 

"Lucrurile astea o să le discutăm în partid, după ce partidul va fi înfiinţat, dar personal, da, îmi doresc acest lucru. Am tot fost acuzat în ultima vreme că nu mi-am asumat până acum niciodată o candidatură şi în condiţiile acestea, am spus că dacă intru în politică, voi candida la primele alegeri, oricare ar fi ele. Deci în măsura în care primele alegeri vor fi alegeri europarlamentare şi cu atât mai mult cu cât am o experienţă pe domeniul acesta, dacă în partid vom considera că asta e o soluţie bună şi că pot să aduc un plus, voi candida".

„Şi această candidatură o s-o integrăm într-o abordare mai largă, pentru că obiectivul nostru este ca în 2020 la alegerile parlamentare, după alegerile parlamentare din 2020, să putem fi parte a guvernării, să putem forma un Guvern", a declarat fostul premier într-un interviu pentru RFI.

Dacian Cioloș a anunţat vineri că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului Mişcarea România Împreună, desprins din platforma civică România 100.