Dacian Cioloș- criticat în presa din străinătate

Dacian Cioloș- criticat în presa din străinătate. Jurnaliștii susțin că există tot mai multe nemulțumiri la Bruxelles față de actualul Guvern de tehnocrați.

Situația României este analizată de către publicația European Business Review, iar unul dintre principalii vinovați este considerat premierul Dacian Cioloș. Jurnaliștii susțin că există tot mai multe nemulțumiri la Bruxelles față de actualul Guvern de tehnocrați și prinde tot mai mult contur ideea că tehnocrații au fost o soluție greșită pentru România.
Jurnaliștii de la European Business Review notează faptul că România stă foarte prost la capitolul fonduri europene și arată că de la Bruxelles se fac presiuni tot mai mari pentru ca țara noastră să pregătească proiecte pentru atragerea fondurilor.

CITEȘTE ȘI ... Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat

De asemenea, se analizează și politica internă din România. Jurnaliștii remarcă faptul că fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a fost nevoit să demisioneze ca urmare a problemelor cu DNA, însă precizează că în România se vehiculează tot mai tare ideea că justiția a devenit o armă politică.
Este observat faptul că trei dintre liderii opoziției Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Călin Popescu Tăriceanu au probleme cu justiția, toți în același timp și se pune accentul pe teoria vehiculată în România că totul ar fi orchestrat de adversarii politici.

Nu este trecută cu vederea nici activitatea lui Dacian Cioloș, despre care jurnaliștii scriu că își dorește un al doilea mandat de prim-ministru, în ciuda unor performanțe foarte slabe.

Sursa: stiripesurse.ro