DACIA: ”Lui Constantin Stroe i se datorează salvarea mărcii Dacia”

Grupul Dacia, locul unde Constantin Stroe și-a petrecut mai bine de 48 de ani din viață, își prezintă sincerele condoleanțe după aflarea tragicei vești.
”Preşedintele – Director General Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, comitetul de management al Grupului Renault Romania şi întreg colectivul companiei îşi exprimă regretul profund în faţa pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului românesc. Constantin Stroe este omul a cărui viaţă se confundă cu marca Dacia şi întreaga industrie auto din România.
A fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde a parcurs conştiincios toate etapele carierei profesionale până la rolul de director general al uzinei. Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia, după anii ’90, şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault.
A fost cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia. A apărat cu stoicism şi mândrie marca sa de suflet, folosindu-şi toate resursele pentru a-i asigura drumul cel bun.
Constantin Stroe a îmbrăţişat cu aceeaşi pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii româneşti de automobile, din poziţia de preşedinte – director general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
Suntem alături de familia îndurerată şi de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat.” este mesajul Grupului Renault Romania cu privire la decesului d-lui Constantin Stroe.
În unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Constantin Stroe declara : ” […] Automobilul de azi a devenit un loc de concentrare a numeroase domenii ale ştiinţei şi tehnicii actuale. În principiu, dar cu totul alte date, aşa era şi acum aproape o jumătate de secol , în 1968, când la Piteşti a început fabricarea Daciei 1100 .”

Interviul a fost publicat în luna iulie 2016 în revista Ştiinţă şi Tehnică.