Dacia donează Spitalului Mioveni un aparat de testare COVID-19

Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, dotează spitalul din Mioveni un aparat de testare COVID – 19, în valoare de peste jumătate de milion de lei. Odată cu livrarea și instalarea aparatului de testare, personalul din cadrul laboratorului spitalului a fost instruit pentru utilizarea acestuia.

CITEȘTE ȘI ... (video) Sfântulița, în pelerinaj la spitalele și bisericile din Argeș!


Echipamentele medicale și sanitare din dotarea spitalelor din România sunt esențiale în lupta împotriva acestui virus. Ne-am mobilizat încă de la debutul crizei sanitare și iată-ne la o a doua inițiativă recentă care ține de protejarea sănătății populației din Argeș: achiziția unui aparat de testare COVID – 19, sub formă de sponsorizare, inclusiv consumabilele potrivite. Această acțiune vine în completarea amenajării și echipării unor secții ale spitalului, realizate anul trecut. Toate acțiunile noastre de mobilizare din această perioadă urmăresc creșterea capacității și vitezei de răspuns a personalului medical și a societății per ansamblu, a declarat Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România 
 
Asociațiile din Argeș, Zimbrul Carpatin și Speranță și Sprijin pentru Oameni, s-au alăturat eforturilor Groupe Renault România și Fundației sale, achiziționând un număr suplimentar de teste.


La nivel național, Groupe Renault România a pus la dispoziția spitalelor de pe întreg teritoriul țării 150 de mașini Dacia și Renault. Distribuirea vehiculelor s-a făcut cu ajutorul rețelei de dealeri.  În plus, la inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român (PAR), industria auto – constructori și furnizori, 50 de ventilatoare medicale sunt în curs de a fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru situații de Urgență. 
 

 

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, transmite felicitări Fundației Groupe Renault România.

“Salut inițiativa Fundației Groupe Renault România, căreia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat sistemului sanitar argeșean. Cu ajutorul aparatului donat, de tip Real Time PCR, în județ se vor putea efectua de mâine, la Spitalul Orășenesc Mioveni, teste precise, de diagnostic molecular. Felicit Fundația Groupe Renault România pentru implicare și pentru ajutorul pe care îl dă societății argeșene într-un moment de grea încercare”, a declarat prefectul Emanuel Soare.


Astazi, DSP Arges a autorizat deja laboratorul de la Mioveni, iar documentatia a plecat catre Ministerul Sanatatii de unde se asteapta unda verde finala pentru testare.