Dacia creează un nou pol industrial în Argeş, la Oarja!

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) într-o nouă localitate din judeţul Argeş, la Oarja, acolo unde constructorul auto are centrul de piese de schimb într-un proiect deţinut în prezent de Globalworth.

CITEȘTE ȘI ... Au fost descoperite cantități periculoase de metale grele în mâncarea pentru bebeluși

După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei investiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii – Martur România, Kirchoff Automotive, Bimed Teknik, Rochling Automotive, Adler Pelzer, CEVA  Logistics şi WDP care a şi construit unele dintre platforme şi GMB Româ­nia, un alt furnizor auto care a construit o fabrică în imediata vecinătate a platformei centrului de piese al Dacia.

CITEȘTE ȘI ... Intrarea în România, doar cu test negativ, din aceste zone!

 

Dacia a prelungit cu 10 ani contractul de închiriere în Piteşti Industrial Park

 

Dacia şi-a prelungit cu zece ani contractul de închiriere pentru cei 69.000 mp ocupaţi în Piteşti Industrial Park, proiect deţinut de Globalworth sub umbrela Globalworth Industrial. Complexul constă într-o unitate de depozitare cu un singur acoperiş finalizată şi închiriată exclusiv unuia dintre cele mai mari centre de distribuţie a pieselor de schimb şi accesorii ale Grupului Renault din afara Franţei.
Dezvoltat pe o suprafaţă totală de 16,2 hectare, proiectul a primit şi o certificare Green Edge. În plus, faţă de colaborarea logistică, în 2019 Globalworth a început o colaborare pe termen lung cu grupul francez şi în sectorul de birouri. Astfel, sediul companiei din România, Renault Bucharest Connected, situat în partea de vest a Bucureştiului, se întinde pe o suprafaţă de 58.000 mp şi include spaţii de birouri şi un centru de design. Proiectul este situat în apropierea rutelor de transport public care deservesc Capitala. Clădirea oferă, de asemenea, acces uşor la Piteşti Industrial Park şi la Centrul Tehnic Titu, prin autostrada 1.

CITEȘTE ȘI ... Mai puteţi „cumpăra” vechime la pensie până la sfârşitul lunii august

În prezent, portofoliul Globalworth Industrial, sub brandul de logistică şi industrie uşoară al Globalworth, se întinde pe o suprafaţă de 233.098 mp, în diferite zone din România, cum ar fi Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti. Printre proiectele care consolidează activităţile de logistică şi ale companiei se numără Piteşti Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanţa Business Park şi Timişoara Industrial Park. 

Sursa: zf.ro